iMalå.se Företag · Föreningar · Kommunalt · Privatpersoner
Startsidan      Publicera nyheter      Registrera dig
Sara
Jag tänker mycket, filosoferar för mig själv. En dag hoppas jag att jag hitta någon som tycker om att diskutera lika mycket som jag gör. Hm, skulle kunna använda mitt nya favoritord... Bejaka.. *skrattar för mig själv* Någon som kan bejaka det inre tillsammans med mig..

Många tankar brukar fylla mig.. Många frågor och mycket som är enkelt i sin koplicerad form har svept genom mitt huvud.

Har du någon gång öppnat själens ögon och vågat se världen. Varsamt se in i evighetens andetag, varje steg följer dess rytm. Känna sången som varje levande varelse bär inom sig, en egen sång om stjärnorna som följer i våra fotspår och lyser upp vår stig.

Vem vågar det?

Sorger, rädslor och skuggor som jagar oss, genom livet och in i nästa. Hungriga tankar som tynger våra ryggar, krav som sätter krokben och får oss att hjälplöst, utan hopp falla till marken. Varför ska det vara så svårt, när det egentligen alltid har varit meningen att vara lätt, om man vågar se alltet som det verkligen är. Om man vågar gå igenom portarna som hålls öppna för oss och in i kärlekens land, där man kan se på världen med alla färger och inte bara i svart eller vitt.

En liten själ som kisar ut mot den stora världen, som verkar både bullrig och förvirrande. Antagligen för att den är mer förvirrad än vad de nya ögonen är. Själen kommer att försvinna in i virrvarret av liv och sköljas med av den våg, fylld av ångest, rädsla och hjälplöshet och med den, vara borta för evigt, för även självinsikten försvinner in i djupet av litenheten i blindhet och fördomar krossas den mot tomheten som finns kvar innanför.

Så vem vågar öppna ögonen, då de redan har skapat sig en bild av verkligheten. Vi tror oss ju redan veta vad vi kommer att mötas av, den dagen våra sinnen slutat gräva ner sig i illusionerna och hålla sig upprätt av de lögner vi själva skapar av rädsla till livet.

Fördomarna skapas av rädsla till det okända. Vi vill vara trygga i den värld vi har byggt upp.. Trygga i vår otrygghet och i våra sorger, för det är vad vi är vana vid.

Vad som döljer sig på andra sidan alla stafflin, vågar vi inte ta reda på, eller så vill vi inte veta att det existerar någonting annat bakom våra slutna ögonlock. Så länge vi inte ser Någon, ser Någon inte oss…

Du är den du själv utger dig för att vara, men när alla gått hem och ridån faller, när applåderna tystnat och du lämnats ensam kvar, inser du att du aldrig riktigt har fått spela din egen roll.

Rollen som den du egentligen är.

Och innan du börjat begripa att du egentligen inte känner dig själv, famlar du i intet och i ensamheten, för vem känner någon som alltid sätter på sig en mask och alltid spelar en roll, utan att någonsin visa sitt rätta jag?

När du egentligen vill gråta, ler du med hela ansiktet. För det är vad man förväntar sig att du ska göra. Känslorna ska döljas, det är en svaghet att öppna sig själv och visa hur man egentligen ser ut, inunder masken.

Ingen inser styrkan i att våga gråta, när man är ledsen, utan att dölja tårarna i leenden. Skämmas, gör man för sina djupa känslor, ändå är man inte mänsklig om man vore utan.

Man slits mellan alla dessa olika tysta lagar och bestämmelser om hur man borde vara, för att bli accepterad. Ändå tycks man alltid göra fel och fel blir det ju, hur man än gör, eftersom man aldrig får vara sig själv.

Många talar om de små barnens öga för det dolda. Hur de kan se det som inte är, eller finns. De kan skapa en sagovärld ur sin fantasi, där de får vara precis vad de vill. Prinsessan i den rosa klänningen och riddaren på sin vita häst, men då mamma eller pappa ropar att ”Nu är det mat”, reser de tillbaka till verkligheten och till sina egna skepnader utan masker eller påklistrade leenden. Alla dessa tysta lagar har inte nått deras oskyldiga öron och ingen har ännu grävt sig in i deras rena själar och tagit deras identitet ifrån dem.

Barnens värld håller dock på att raseras, tolvåringar, som fortfarande borde kunna hitta till sin sagovärld, har förletts i villor och glömt vägen tillbaka till den värld där de fick vara sig själva.. Där de fick vara Barn.

De lär sig tidigt att bli vuxna, sminkar sig som tjugoåringar och bantar som fyrtioåringar. Stringtrosor och en bh som inte fylls ut av några bröst, bara för att den tysta lagen har sipprat in i barnens värld och tagit över deras oskyldiga tankar och fantasier. Lurat dem in i tjocka dimmor och irrat dem av Barnens stig som leder mot utvecklingen av egna känslor, tankar och mål.

Man säger att barn är ärliga, rentutav elaka ibland, utan att förstå sina sårande ord. Hur ska man förstå något om det okända, om inte ens föräldrar själva vågar lära sig.

Skulle antagligen sluta därvid...


/Sara
   Dela


Sara Publicerad av:
Sara


· Tipsa till någon · Anmäl
Direktlänk: http://imala.se/?go=las&id=7247607
Uppdaterad 2007-01-05 22:06 | Öppnad 3492 gr
Du måste vara inloggad för att kommentera inlägget!
« Tillbaka · Fler inlägg av Sara · Senaste inlägg
Logga in och dela nyheter
E-postadress:

Lösenord:
Glömt lösenordet | Registrera dig

Önskeposter.se
Ladda upp enkelt eget motiv/foto och få det utskriven som posters, fotoförstoring, canvas, affischer m.m.
www.onskeposter.se

Malåbo Visa alla
Judith
Therese
jenny
Camilla
Lotta
Ellinor
Josef
Joacim
Malin

Rekomenderar Annonsera här
 Jobba effektivare 
och enklare online med era kunder, medlemmar, klienter m.fl!

- Skapa Faktura
- Kurser, Läxor
- Offert 
- Databas
- Tidsbokning
- WebbEnkät
- Undersökning
- Formulär
- Bokning
- Debattforum
- Nyhetsbrev
- Skapa Hemsida
  m.m.


Perfekt för företag, föreningar, kommuner
m.fl att komma igång och hantera.

PROFFMAN
www.proffman.se

Nå ut till samhället!
Annonsera på iMalå.se
och nå ut till 2/3 i Malå.
Sponsra och synas här »
Foto Visa alla
ingela Sommar 2010...
VÄRLDENS BARN i Malå Bilder från Malås insamling 20...
Rekomenderas Skapa annons »

Alltidminnas.se
Skapa en minnessida för någon
och låt minnen alltid leva vidare.
www.alltidminnas.se
Annonsera på iMalå.se
och nå ut till 2/3 i Malå.
Sponsra och synas här »

Startsidan · Företags nyheter · Evenemang · Debatt · Köp & Sälj · Foto · Video · Medlemmar · Registrera dig · Logga in
iMalå.se © 2020 | info@imala.se
Sidan inriktar sig till alla privatpersoner, företag, föreningar i Malå.
iMalå.se erbjuder samhället att själva kunna dela med sig nyheter, evenemang, information, händelser m.m direkt inom Malå.
Läs mer om iMalå.se |
Utgivare: John Proffman