iMalå.se Företag · Föreningar · Kommunalt · Privatpersoner
Startsidan      Publicera nyheter      Registrera dig
Sara
Mina inlägg  
Information  
Foton  
Video  
 
 
« Tillbaka
 
REKOMENDERAR i Malå

Annonsera här


Sara
Info: Som man alltid kommer att minnas Malå, oavsett var man än befinner sig i världen!
Gamla Malå, som inte går att jämföra med något annat samhälle. Intriger och glädje utbyter varandra. ICA viruset som sprider sig som en löpeld och hotar att ta över alla affärsskyltarna. *skrattar för mig själv*  Rullator  streetracing utanför Konsum "Vinnaren, Agda 100, spurtade med sin -99:as blåa X700 och vann med stormsteg platsen närmast antrén!" Skvallertidningar som Veckans NU och Hänt Extra har inte en chans mot Malås Skvallerförening AB. Efterfesterna kring Musik vid Malån brukar forsätta röja inne i fyllecellen.
"Alla är välkomna att medverka, med start klockan 12.00 hela veckan. OBS tag med eget dricka! (Norsjöbor och Lyckselebor kommer på egen risk)"
I Malå är man väldigt mån om varandra.  För nog kan man alltid lita på att man blir förvarnad när polisen är i byn. Vilket klockslag, gatuhörn och vem som åkt fast.                                                                            Ungdomsföreningen samlingslokal hittar man på Torget. Där brukar det stora nöjet handla om att överrösta varandras basförstärkare eller vem som gör Malås längsta svartsträck.
Julgranen har något år bestått av en pinne och ljusslinga. Kanske har man återanvänt Midsommarstången som i vanliga fall brukar, i ett halvhängigt och trött försök, välkomna genomresanden med sin bruna snötäckta skrud ända in i januari eller var det maj månad. (Ja ja, som vanligt tar jag i en smula)
På lågstadiet har man äntligen spikat ihop en riktig lekplats och denna gång var den inte designat enligt Stenåldersarkitekturen. Mellanstadiets (man kan höra bakgrundsmusiken från en gammal westernfilm ljuda) tomma asfaltsöken med en och annan rullande stäpplöpare, har äntligen friats från sitt hemska ångestframkallande öde och blivit barnvänlig. (Hade det inte varit för westen musiken och stäpplöparna, kunde man ha trott att den förra skolgården var skapad av Ingemar Bergman.) 
Malå har även en egen trafik regelbok, där högerregeln inte alltid är högerregeln. Företräde och stopplikt kan lika gärna betyda "Gasen i botten och skit i blinkersen" eller "Ja måst ut före långtradarn, ja måst, ja måst! Han är ju två meter bort och kör jag inte nu, får jag ju vänta hela dan innan han har passerat! Äh va fanken, ja genar mellan refugerna.." 
Nykomlingar kan inte passera osynligt inne på affärerna eller försvinna i mängden på gatorna. Utan får räkna med nyfikna eller misstänksamma blickar. I Malå känner alla varanda. Man "vet" mer om hur grannarnas helgäventyr slutat och börjat, än vad de själva vet. Känner till alla detaljer från smesterveckan Brynhild tog ut, för att ensam kunna resa till Bermuda. Själv visste hon ingenting och tyckte nog att man åtminstone kunde ha talat om datumet tidigare, så att hon hunnit med flyget..
Malå är något speciellt och jag kommer alltid att vara en Malåbo i hjärtat! Oavsett var jag bor. För Malå försvinner inte i mängden utan utmärker sig överallt.
Sara
 
Status: Privatperson
Ort: Umeå (fd Malåbo)
   
« Tillbaka
Logga in och dela nyheter
E-postadress:

Lösenord:
Glömt lösenordet | Registrera dig

Önskeposter.se
Ladda upp enkelt eget motiv/foto och få det utskriven som posters, fotoförstoring, canvas, affischer m.m.
www.onskeposter.se

Malåbo Visa alla
Sara
André
Eivor
Bruno
Therése
Marie
mattias
hans
CupCornCaake

Rekomenderar Annonsera här
 Jobba effektivare 
och enklare online med era kunder, medlemmar, klienter m.fl!

- Skapa Faktura
- Kurser, Läxor
- Offert 
- Databas
- Tidsbokning
- WebbEnkät
- Undersökning
- Formulär
- Bokning
- Debattforum
- Nyhetsbrev
- Skapa Hemsida
  m.m.


Perfekt för företag, föreningar, kommuner
m.fl att komma igång och hantera.

PROFFMAN
www.proffman.se

Nå ut till samhället!
Annonsera på iMalå.se
och nå ut till 2/3 i Malå.
Sponsra och synas här »
Foto Visa alla
ingela Sommar 2010...
VÄRLDENS BARN i Malå Bilder från Malås insamling 20...
Rekomenderas Skapa annons »

Alltidminnas.se
Skapa en minnessida för någon
och låt minnen alltid leva vidare.
www.alltidminnas.se
Annonsera på iMalå.se
och nå ut till 2/3 i Malå.
Sponsra och synas här »

Startsidan · Företags nyheter · Evenemang · Debatt · Köp & Sälj · Foto · Video · Medlemmar · Registrera dig · Logga in
iMalå.se © 2020 | info@imala.se
Sidan inriktar sig till alla privatpersoner, företag, föreningar i Malå.
iMalå.se erbjuder samhället att själva kunna dela med sig nyheter, evenemang, information, händelser m.m direkt inom Malå.
Läs mer om iMalå.se |
Utgivare: John Proffman